hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > لرستان| ماجرای عجیب جهان‌آباد

لرستان| ماجرای عجیب جهان‌آباد

داستان‌های زیادی درباره تبدیل نقاط روستایی به شهر در کشور وجود دارد اما وضعیت جهان‌آباد بروجرد به‌نوعی ویژه و خاص است.

 به گزارش ایرنا، جهان‌آباد بروجرد از معدود نقاطی است که می‌توان آن را یک ایالت خودمختار نامید که در حدود یک دهه گذشته نه شهر بود، نه نقطه شهری و نه روستا، اما جالب اینکه این منطقه با حدود بیش از پنج هزار نفر جمعیت، شهرداری بدون مجوزی داشت که برخی ادارات هم با آن مراودات داشتند. تبدیل وضعیت جهان‌آباد بروجرد حدود هشت سال است در کمیسیون‌ها و کارگروه‌های مختلف دست‌به‌دست می‌شود و در عمل موجب حذف دهیاری و اعتبارات روستایی این منطقه شده که البته برخی سودجویان نیز به امید اینکه درنهایت شهر می‌شود، ساخت‌وسازهای غیراصولی و بدون مجوز را در این منطقه پیش رو گرفته‌اند.

پنج سال قبل اهالی جهان‌آباد اعلام کردند این منطقه شهر شده است

عبدالرحیم رحیمی فرماندار شهرستان بروجرد که در جلسه کارگروه زیربنایی استان برای تعیین تکلیف این سرگردانی حاضرشده بود، اظهار داشت: جهان‌آباد شاخص‌های تبدیل به شهر ازجمله جمعیت بالای ۶ هزار نفر و فاصله پنج کیلومتری تا شهر را دارد اما بر اساس چه استنادی شهر شده است؟ او ادامه داد: روال تبدیل این منطقه به شهر قانونی طی نشده و نامه‌نگاری و مکاتبات لازم نیز انجام نگرفته درحالی‌که اهالی منطقه حتی به الحاق به محدوده شهری راضی نیستند و جهان‌آباد را شهر می‌دانند. او با اشاره به پیگیری‌های استاندار لرستان در این خصوص گفت: مردم سال‌ها میان شهر یا روستا بودن منطقه بلاتکلیف بوده‌اند خواستار رفع مشکلات خود هستند.

کد روستایی جهان‌آباد فعال است

معاون امور عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان نیز گفت: جهان‌آباد جزء روستاهای با جمعیت بالا محسوب می‌شود و کد روستایی آن به شماره ۲۱۷۶۹۳ فعال است. هادی جعفری افزود: بنابراین این منطقه می‌تواند از خدمات بنیاد مسکن همچون صدور سند، بهسازی و نوسازی و اجرای طرح‌های هادی بهره‌مند شود. او ادامه داد: بر اساس آمار سرشماری سال ۹۵، جمعیت جهان‌آباد تا قبل از اینکه به‌صورت غیررسمی تبدیل به شهر شود بیش از چهار هزار و ۵۰۰ نفر و بر اساس آمار خانه بهداشت پنج هزار نفر در سال ۹۶ بوده که به‌طورقطع اکنون افزایش‌یافته است. او تصریح کرد: با توجه به مشکلات مالی شهرداری بروجرد آیا تبدیل منطقه به شهر یا الحاق آن ضرورت دارد و مشکلات حل می‌شود؟ جعفری با اشاره به توان مالی شهرداری بروجرد اضافه کرد: هم‌اکنون نسبت جمعیت روستایی به شهری در این شهرستان ۲۶ درصد، در استان و کشور نیز به ترتیب ۳۸ و ۲۹ درصد است که با الحاق جهان‌آباد به شهر این نسبت با کاهش یک‌درصدی در بروجرد مواجه می‌شود و چندان مطلوب نیست. او با اشاره به عدم رعایت طرح‌های هادی در جهان‌آباد بروجرد افزود: در منطقه ساخت‌وساز غیرمجاز دارد و با الحاق به شهر نیز توفیقی برای مردم آن حاصل نمی‌شود.

هیچ مستندی از تبدیل جهان‌آباد به شهر وجود ندارد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز گفت: سال ۸۸ بر اساس یک صورت‌جلسه محلی به فرمانداری بروجرد اعلام می‌شود جهان‌آباد شهر شده و برای آن شهردار انتخاب کرده‌اند. احمد مرادپور افزود: تیم مدیریت ارشد اجرایی استان این روند را غیرقانونی دانست و پیگیر مجوز و مستندات تبدیل وضعیت جهان‌آباد شد که درنهایت مستندی یافت نشد. او با اشاره به آغاز مکاتبات اداری از یک سال گذشته تصریح کرد: ازنظر قانونی امکان تبدیل جهان‌آباد به شهر وجود نداشت و درحالی‌که اعتبارات دهیاری و بنیاد مسکن برای این منطقه حذف‌شده بود. او ادامه داد: از طرفی نیز با این تصور که با تبدیل به شهر ارزش‌افزوده املاک افزایش می‌یابد، ساخت‌وسازهای بسیاری به‌صورت غیرقانونی انجام‌شده بود. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان در خصوص روند تبدیل وضعیت جهان‌آباد گفت: باید مراحل لازم از فرمانداری به معاونت سیاسی استانداری و سپس شورای برنامه‌ریزی ارجاع شود که این مهم در ۲ جایگاه نخست تصویب‌شده و شورای برنامه‌ریزی نیز تصویب نهایی را مشروط بر تائید فنی کارگروه زیربنایی کرده است. مرادپور افزود: کارگروه زیربنایی نمی‌تواند در خصوص تبدیل جهان‌آباد به شهر اعلام نظر کند بلکه جوانب فنی و کارشناسی را بررسی کرده و به شورای برنامه‌ریزی منتقل می‌کند تا برای تائید نهایی به وزارت کشور ارسال شود. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان ادامه داد: با توجه به قانون امکان تبدیل جهان‌آباد به شهر وجود ندارد. مرادپور اضافه کرد: با توجه به فعالیت برخی صنوف و واحدهای تولیدی در حدفاصل جهان‌آباد و بروجرد، امکان الحاق نیز وجود ندارد بنابراین ازنظر کارگروه زیربنایی می‌توان وضعیت جهان‌آباد را به یک منطقه منفصل شهری تغییر داد. او گفت: این مهم به این معنا است که یک منطقه می‌تواند علیرغم فاصله از شهر شامل قوانین شهری و از خدمات شهرداری بهره‌مند شود.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام